Har du et spørgsmål?
Message sent Tæt
0
0 anmeldelser
New course

Lean Yellow Belt

I dette kursus får du den grundlæggende Lean viden. Kurset består af 4 moduler hvor du lærer: Leans historie, filosofi og ... Vis mere
Instruktør
Kompetenceforum
63 Studerende enrolled
  • Beskrivelse
  • Læreplan
  • FAQ
  • Anmeldelser

Generelt om Lean Belt uddannelserne

Efter inspiration fra Japansk kampsport er Lean Belt uddannelserne  delt op i 3 niveauer, der skal tages i rækkefølge. Disse niveauer er: 

Lean Yellow Belt

Lean Yellow Belt uddannelsen.

Lean Yellow Belt uddannelsen har til formål at give deltagerne kompetencer så de aktivt kan bidrage i forbedringsprojekter. 
Hvis du ikke har nogle Lean Belt uddannelser skal du starte her – denne uddannelsesside.

Lean Green Belt

Lean Green Belt uddannelsen.

Lean Green belt uddannelsen har til formål at give deltagerne kompetencer så de kan lede konkrete  forbedirngsprojekter.
Dette bælte tages efter at man har taget Lean Yellow Belt

 

Lean Master Black Belt

 

Lean Master Black Belt uddannelsen.

Lean Master Black Belt har til formål at give deltageren kompetencer så de operativt kan rådgive  projektledere samt  lede det samlede forbedringsarbejde  såvel strategisk som taktisk. 
Dette bælte tages efter Lean Green Belt uddannelsen

Lean Yellow Belt Uddannelse: Bliv Lean Praktiker

Indledning

For at aktivt deltage i forbedringsprojekter kræves en solid forståelse af Lean-metodologien og kendskab til essentielle værktøjer, især i analysen af arbejdsprocesser. Vores Lean Yellow Belt uddannelse er designet i fem moduler for at give dig den nødvendige viden og færdigheder til at trives som en dygtig Lean praktiker.

 

Modul 1: Om Lean

Forståelsen af Lean-metoden begynder med en dybdegående undersøgelse af dens historiske rødder, fra Toyoda og Toyota til moderne koncepter som kontinuerlige forbedringer og Kaizen. Dette modul introducerer dig til nøglebegreber som Just in Time, Kanban og principperne bag Lean.

 

Modul 2: Principper og værktøjer

En praktisk anvendelse af Lean-værktøjer kræver en forankring i metodegrundlaget. Dette modul udforsker de grundlæggende principper bag Lean, såsom Just in Time og Kaizen, og giver dig et overblik over værktøjskassen, der er afgørende for Lean praktikeren.

 

Modul 3: At Gennemføre kortlægningen

Hands-on læring er nøglen til at kunne kortlægge en arbejdsproces effektivt. Dette modul guider dig gennem processen med kortlægning, hvor du arbejder med begreber som værdiskabende aktiviteter, aktører og svømmebanediagrammer.

 

Modul 4: Analysere for forbedringsmuligheder

Efter kortlægningen er næste skridt en kvantitativ analyse. Lær hvordan du sætter tal på arbejdsprocessen for at identificere forbedringspotentialet og måle dine fremskridt. Dette modul fokuserer også på at identificere spild og udpege nøgleområder for forbedringsinitiativer.

 

Modul 5: At Vise forbedringer

Her udforsker vi forskellige typer forbedringer og deres indvirkning på tidshorisonten. Begreber som Future State og Ideal State bliver centrale, og du lærer at implementere og demonstrere forbedringer effektivt.

 

Interaktiv læring og certificering

Vores Lean Yellow Belt uddannelse tilbyder en interaktiv læringsoplevelse med tekst, videoer, øvelser, quizzer og tests. Hvert modul indeholder muligheder for at teste din forståelse, og kurset afsluttes med en certificeringstest. Bestå testen og opnå dit personlige certifikat som Lean Yellow Belt praktiker.

 

Bliv en Lean praktiker

Ved at deltage i vores Lean Yellow Belt uddannelse får du ikke kun den nødvendige viden, men også de praktiske færdigheder til at drive og implementere Lean-principper i dine arbejdsprocesser. Bliv en dygtig Lean praktiker og gør en markant forskel i din organisation.

Hvem henvender kurset sig til
Kurset henvender sig til de der skal deltage i Lean projekter
Hvilke Leanværktøjer fokuseres der på?
Kurset er koncentreret om at skabe forbedringer gennem kortlægning af arbejdsgange.
Kan jeg få hjælp undervejs?
You never walk alone! Du kan stille tekniske og faglige spørgsmål på support@leankurser.dk. Vi svare indenfor 24 timer.
Hvad er Yellow Belt?
Efter inspiration fra japansk kampsport deler man kompetence niveauerne i Lean op i 3 klasser: Yellow Belt ( begyndere) Green Belt (øvede) og Black Belt (erfarne). Yellow Belt er således begyndere. Uddannelsen giver dig kompetencer til aktivt at deltage i Lean projekter. Det er også en forudsætning for at tage næste niveau - Green Belt - at du forinden har taget Yellow Belt
Hvor lang tid tager uddannelsen?
Det er meget individuelt. Vi har estimeret at hvis man tager alle øvelser med vil det tage ca. 14 timer. Studere man 60 min på hver hverdag vil det samlet kunnet gøres på små 3 uger
Kan man springe rundt i stoffet?
Modulerne skal tages i rækkefølge, men man kan selvfølgelig "springe rundt" indenfor det enkelte modul For så vidt angår quizzerne skal de tages i rækkefølge. Eksempelvis kan man ikke tage quiz 2 før man har bestået quiz 1.
Kan jeg gå til certificeringstesten med det samme.?
Nej. For at tage certificeringstesten skal du have taget de tidligere moduler og quizzer.
Lean Yellow Belt
Course details
Varighed 14 timer
Forelæsninger 11
Quizzer 4
Niveau Nybegynder
Vælg sprog »