Har du et spørgsmål?
Message sent Tæt

Introduktion til Lean

Lær det helt grundlæggende om Lean

Lean er et produkt af den kultur der udviklede det. Lær om dets historie og dets hovedprincipper.

På billedet ovenfor er Sakichi Toyoda. Han var søn af grundlæggeren  af TOYODA og en frontkæmper for udvikling af TPS – Toyota Production System.  Toyoda startede med at producere bomuldspindemaskiner ude på landet i Japan for næsten 100 år siden.  Deres senere fabrik i Nagoya er nu indrettet som museum. Her kan man følge udviklingen fra produktionen af enkle bomuldsspindemaskiner til Lexus. Væsentligere er, at man får indblik i hvorledes virksomheden hele tiden har lagt vægt på  at forbedre arbejdsprocesserne. I den forbindelse har man løbende udviklet den værktøjskasse som japanerne kalder TPS og vi kalder Lean. 

 I slutningen af 1980 erne kom 2 amerikanske professorer på studiebesøg. Besøget var foranlediget af, at de amerikanske bilproducenter ville se hvad Toyota havde fundet på – nu deres biler  havde så stor succes. Studiebesøget resulterede i bogen: The Machine that changed the World og senere: Lean Thinking.  I begge bøger beskrev de såvel værktøjerne som filosofien og principperne i TPS. De døbte det Lean. Bøgerne har resulteret i at værktøjerne og de bærende Lean principper nu bruges på verdensplan på tværs af sektorer.

I dette kursus får du et generelt overblik over Lean. Vi ser på historien, principperne og de væsentligste værktøjer.

I kurset  får du en generel indføring i Lean. Der indledes med en historisk gennemgang. Delvis fordi historien er interessant, delvis fordi man skal kende historien for at forstå, hvorfor Lean er så forskellig fra al anden metode til at forbedre arbejdsgange. Endvidere introduceres nogle af de hoved værktøjer man anvender i Lean. 

Kurset er velegnet til dig der gerne vil lærer den samlede Lean verden at kende inden du eventuelt skal deltage i lokale projekter eller gå nærmere ned i konkrete værktøjer.

Se mere om kurset og tilmelding

Vælg sprog »