Har du et spørgsmål?
Message sent Tæt
0
0 anmeldelser

Feng Shui - skab orden med 5S

Instruktør
Kompetenceforum
26 Studerende enrolled
  • Beskrivelse
  • Læreplan
  • FAQ
  • Anmeldelser

5S Kursus: Feng Shui for Arbejdspladsen

5S er nøglen til at få orden på din arbejdsplads. Med 5S opnår du overblik og effektivitet. Lær 5S, og du kan altid finde, hvad du skal bruge.

Introduktion til 5S

Vi har alle prøvet at lede efter noget, som vi ved, vi har et eller andet sted. Det kan være en fil på computeren, et stykke værktøj eller bare et mobilnummer. Faktisk spilder vi hver dag en betydelig mængde tid på at finde det, vi har brug for. Feng Shui er en østerlandsk filosofi, der handler om at indrette sig simpelt og enkelt, så man altid har det nødvendige ved hånden. Med Feng Shui kan du få orden på din arbejdsplads og øge din produktivitet.

For nogle år siden blev en ung japansk kvinde ved navn Kono verdensberømt for at vise verden, hvordan man rydder op i hjemmet, så man altid har det, man skal bruge, og ved præcis, hvor det er. Bag hendes succes lå faktisk et velkendt Lean-værktøj – 5S.

Dyk ned i 5S

5S handler om at indrette din arbejdsplads, så du altid kan finde, hvad du skal bruge. Dette er et af de mest anvendte Lean-værktøjer i Danmark. Mange virksomheder, der har arbejdet med 5S, kendetegnes ved de gule markeringer på gulvet. Men 5S er meget mere end blot gulvmarkeringer. Ligesom Feng Shui kan det omfatte alle aspekter af en virksomhed. På dette kursus får du muligheden for at besøge en virksomhed i Japan, hvor 5S er en central del af deres forretningsfilosofi.

Hvad Du Lærer på Kurset

Dette værktøjskursus er skræddersyet til dem, der ønsker at lære 5S på en hurtig og instruktiv måde. Som navnet antyder, består 5S af fem faser. På dette kursus lærer du, hvilke aktiviteter der skal udføres inden for hver af de fem 5S-faser:

  1. S: Ryd Op
  2. S: Sortér
  3. S: Puds og Gør Rent
  4. S: Lav Standarder
  5. S: Oprethold

Kurset inkluderer en lærerbog, videoer, øvelser og quizzer. Du kan afslutte kurset med en test, der udsteder et certifikat som bevis på din nye viden.

Bliv en 5S-ekspert

Når du har afsluttet kurset, vil du have de færdigheder, der kræves for at gennemføre 5S-projekter, både på arbejdspladsen, i garderoben og i dit værksted. Bemærk, at det er 5S, og ikke 3 eller 7 faser, fordi tallet 5 anses for heldigt i japansk kultur. Navnet i hver fase begynder også med “S,” som du også vil lære i løbet af kurset.

Er 5S benyttet meget i Danmark?
Mange undersøgelser peger på at 5S er det mest benyttede Lean værktøj i Danamrk
Kræver kurset forudsætninger?
Nej - du kan tage det som dit første Lean kursus - og stadig blive verdensmester
Er der meget teori?
Nej - tværtimod. Det er såre praktiskKan jeg også bruge det udenfor arbejde?
Ja det er anvendeligt både i køkken , klædeskab og værksted
5S skuffe
Course details
Varighed 1 time
Forelæsninger 3
Quizzer 1
Niveau Nybegynder
Vælg sprog »