Lær sidemandsoplæring med TWI

sidemandsoplæring

Lær systematisk sidemandsoplæring ved hjælp af TWI. En hands-on metode til – på en enkel måde-  at udvikle medarbejdernes kompetencer.

Systematisk arbejde med kompetenceudvikling er en forudsætning for at arbejdsprocesserne forløber optimalt. I vores del af verden forudsætter vi at vi i forbindelse med rekrutteringen  får de nødvendige kompetencer, hvorfor oplæring på jobbet – som eksempelvis sidemandsoplæring –  spiller en mindre rolle.

Der kan imidlertid opstå situationer, hvor det er åbenlyst at dette ikke er tilfældet. En sådan situation opstod i USA under 2. verdenskrig, hvor kvinderne pludselig skulle erstatte mændene i krigsproduktionen. Behovet for “on the Job Training” var markant – så man udviklede en metode- Training with in Industri. eller TWI. M Metoden var meget succesfuld og trænede mange tusinde. Efter krigen kom mændene hjem. De overtog deres gamle jobs og USA glemte alt om TWI

 Taberen af krigen var Japan. Der havde man ingen ressourcer og så sig omkring efter billige og systematiske måder at lave sidemandsoplæring på.  Blikket faldt på TWI  som man så – på ægte japansk maner – videreudviklede. Herunder udviklede man – med inspiration fra japansk kampsport  – de såkaldte Doujoes. Disse er øve områder, hvor man kan træne sine færdigheder inden man skal i kamp – produktionen.

I dette kursus introduceres du til værktøjet TWI (Training within Industri) samt Doujo konceptet. Begge værktøjer der anvendes bredt til udvikling og vedligeholdelse af kompetencer.

På kurset gennemgår du:

1. Den samlede proces i TWI
2. Opstilling af lederforventninger og værdier
3. De 3 TWI moduler
4. De konkrete TWI aktion kort
5. Doujoen indretning og funktion

Kurset er fuld af øvelser og test så du i praksis kan prøve dine færdigheder. Kurset afsluttes med et certifikatg som bevis på dine kompetencer..

TWI

1
Grundbog i TWI.
60 min
2
Øvebog i TWI
Her er 3 praktiske øvelser med TWI

DOUJO

1
Grund - og øvebog i Doujo
60 min
Om brugen af DOUJO med øvelser.

Certificering

1
Quiz TWI og Doujo
15 spørgsmål
Tag quizzen og få bevis på din viden
Training within Industry
You never walk alone! Du kan stille tekniske og faglige spørgsmål på support@leankurser.dk. Vi svare indenfor 24 timer.

Vær den første til at tilføje en anmeldelse.

Log venligst ind for at skrive en anmeldelse
Vælg sprog »