A3 – Verdens enkleste rapporteringssystem.

rapportering

Rapportering med verdens letteste rapporteringssystem. Lær om A3 rapporten – så kan du bruge tiden til det du er bedst til.

Der bruges dagligt masser af ressourcer på at udarbejde tykke rapporter. Rapporter der sjældent bliver læst i deres fulde længde og som efterfølgende  placeres  bestandigt på en reol.  Der er masser af spild i disse processer. A3 rapportering er en enkel måde at rapportere, hvor man har prøvet at reducere spildet mest muligt ved at koge arbejdsprocesserne ned til de helt centrale. Det fjerner al spild ved traditionel rapportskrivning og sikre flowet i beslutningsprocesserne.

A3  rapporten er oprindelig udviklet af Toyota,. Formålet med dette var at reducere den tid det tager at udarbejde en rapport samt ikke mindst de mange timer resten af system skal bruge på efterfølgende at læse den. For at reducere dette åbenlyse spild udpegede Toyota nogle hovedpunkter der skulle behandles i rapporten og lagde en fast ramme for volumen – en A3 side. Ideen er efterfølgende taget op i rigtig mange virksomheder med store ressource besparelser som følge.

På dette kursus om A3 rapportering lærer man:

1) Hvordan man opstiller og udfylder en standard A3 rapport for et projekt
2) Hvordan A3 rapporten kan anvendes i forskellige faser af et projekts levetid: Opstart, midtvejs – og slutrapportering
3) De organisatoriske forudsætninger for at bruge A3 i en samlet organisation

Ved afslutningen af kurset vil du have kompetencer til selv at bruge A3 rapporten samt også at kunne instruere andre i brugen.
Kurset  indeholder lærerbog, videoer, øvelser og quizzer. Kurset kan afsluttes med en test der iver certikat på den nye viden. Undervejs i forløbet kan du kommunikere med andre kursister.

A3 - enklere kan det ikkke blive!

1
A3 Grundbog.
45 min
Her er grundbogen til kurset. I denne får man en grundig indføring i opbygningen af en standard A3 rapport samt en uddybning af rapportens enkelte elementer.
2
Øvelser i A3
45 min
Her er en praktisk øvelse i at udarbejde A3 rapporter.
3
Test i brugen af A3
5 spørgsmål

Test din viden om A3

Certificeringstest for A3

1
Certificeringstest for A3.
10 spørgsmål

Få bevis på dine kompetencer om A3.

Fordi rapporten kan skrives på et A3 papir.
You never walk alone! Du kan stille tekniske og faglige spørgsmål på support@leankurser.dk. Vi svare indenfor 24 timer.

Vær den første til at tilføje en anmeldelse.

Log venligst ind for at skrive en anmeldelse
Vælg sprog »