Feng Shui – skab orden med 5S

feng Shui og 5S

Feng Shui få orden på arbejdspladsen med 5S. Du får overblik og indblik. Lær 5S så kan du altid finde det du skal bruge.

Vi kender alle til det at skulle lede efter noget som man ved man har – et eller andet sted. Det kan være en fil på computeren, et stykke værktøj eller bare et mobilnummer. Rent faktisk spildes der hver eneste dag oceaner af tid på, at skulle finde det man lige står at skulle bruge.  Feng Shui er en østerlandsk filosofi, hvorefter man indretter sig simpelt og enkelt, med lige det man skal bruge. Feng-Shui få orden på arbejdspladsen.

For få år siden  blev en ung japansk dame – Kono – verdensberømt på at vise alverden, hvorledes man rydder op i hjemmet så man  har det man skal bruge og altid ved hvor det er. Den unge dame er sikkert blevet rig, men skåret ind til benet var det eneste hun brugte et godt gammelt Leanværktøj – 5S.

5S går ud på at indrette arbejdspladsen så man kan finde det man skal bruge. 5S er et af de mest anvendte Lean værktøjer i Danmark. Ofte kan man kende virksomheder der har arbejdet med 5S på, at de har gule markeringer på gulvet. 5S er imidlertid meget mere end gamle gule markeringer. Ligesom Feng Shui kan det omfatte alle aspeker af en virksom. I Japan har vi besøgt en virksomhed hvor 5S ligefrem er den bærende virksomhedside. Den virksomhed møder du på kurset.

Vi har lavet dette værktøjs kursus målrettet til dem, der på en hurtig og instruktiv måde vil lære at anvende 5S. Som navnet antyder består 5 S  af 5 faser. På dette kursus lærer du hvilke aktiviteter man skal lave indenfor hver af de 5 faser i 5S:

1. S: Ryd op
2.S: Sortere
3.S: Pudse gøre rent
4.S: Lave standarder
5.S: Opretholde 

Kurset  indeholder lærerbog, videoer, øvelser og quizzer. Kurset kan afsluttes med en test der iver certifikat på den nye viden. 

Når du er færdig med kurset vil du være i stand til selvstændigt at gennemfører 5S projekter – både på job, i klædeskabet og værkstedet.

OBS: At der er tale om 5 og ikke 3 eller 7 faser skyldes at tallet 5 i japansk tro er forbundet med noget heldigt! At der er tale om S skyldes at navnet i hver fase – på japansk – starter med S. De navne får du også på kurset.

Vær den første til at tilføje en anmeldelse.

Log venligst ind for at skrive en anmeldelse
Vælg sprog »